Veel gestelde vragen over onze producten en diensten

Veelgestelde vragen – FAQ

Heeft u een afspraak nodig?

Gebruik de zoekfunctie voor montagepartners en boek uw gewenste afspraak online bij uw voorkeurspartner in ons servicenetwerk of maak direct telefonisch een afspraak met de partner. Voor sommige leasemaatschappijen is het, in verband met goedkeuringsnummers, verplicht om via de eigen kanalen of planner te boeken! Informeer ernaar bij uw leasebedrijf of fleetowner.

 

Hoe kan ik een afspraak wijzigen bij 4Fleet?

Heeft u via 4Fleet.nl, Premio Banden+Autoservice of Uw Bandenspecialist een online afspraak gemaakt bij 1 van onze montagepartners en u wilt deze wijzigen? Dat kan via de link in de gestuurde mailbevestiging of natuurlijk door even direct contact te zoeken met de betreffende locatie. Afspraken die gemaakt zijn via een link van uw leasemaatschappij kunnen alleen geannuleerd en opnieuw gepland worden. U kunt dan nog steeds uw afspraak rechtstreeks aanpassen en hiervan een bevestiging ontvangen, deze wijziging is dan alleen niet zichtbaar in de link of app van uw leasemaatschappij.

 

Hoe kan ik voor mijn banden zorgen?

Bandenspanning

Controleer de luchtdruk elke vier weken. Te lage luchtdruk kan leiden tot bandenschade, verminderde rijstabiliteit, meer slijtage, langere remafstanden en een hoger brandstofverbruik. De luchtdruk mag alleen worden gecontroleerd als de band koud is en altijd tot 0,2 bar hoger dan aanbevolen door de fabrikant. Doordat een iets hogere luchtdruk de rolweerstand verlaagt en dus het brandstofverbruik verlaagt.

Schade

Het is niet ongebruikelijk dat banden onopgemerkt worden beschadigd door de bestuurder. Als u bandenschade opmerkt of vermoedt, moet u de band zeker laten controleren door onze bandenspecialisten in uw gespecialiseerde werkplaats.

Overbelasting

Overbelasting van uw banden dient zoveel mogelijk te worden vermeden, omdat extreme overbelasting van uw auto tot onherstelbare bandenschade kan leiden.

 

Wanneer moet ik overstappen op winter- of zomerbanden?

Om knelpunten in de seizoenswisseltijden te voorkomen, raden wij u aan om tijdig een afspraak te maken met een partner uit ons servicenetwerk. Maak al in september een afspraak om over te stappen op winterbanden en begin april om over te stappen op zomerbanden.

 

Waar moet ik op letten bij het zelf opslaan van banden?

Uiteraard bieden onze servicepartners u een professionele opslagservice inclusief registratie rapporten over opslaglocatie, bandenmerk, profieldiepte en velgtype.

Als uw contractuele afspraken echter geen opslag omvatten, willen we u de volgende tips geven voor professionele opslag aan huis:

 

Band met velg

Controleer uw banden altijd op zichtbare schade voordat u ze opbergt. Opslag op “bandbomen” of op beugels aan de muur wordt aanbevolen, daarnaast dient de luchtdruk 0,5 bar hoger te zijn dan voorgeschreven voor opslag.

Heel belangrijk: markeer de banden. RA (vb) voor RechtsAchter enzovoort. Controleer voordat u de banden weer monteert of de profieldiepte en bandenspanning juist zijn.

 

Band zonder velg

Controleer voordat u uw banden opbergt op schade en tekenen van slijtage. Als uw banden in goede staat verkeren, moeten ze verticaal worden opgeslagen en om de paar maanden worden gedraaid om gelijkmatige slijtage te garanderen.

Controleer voordat u de banden weer monteert of de profieldiepte en bandenspanning juist zijn.

De ideale opslaglocatie: donker, niet te warm en droog. Direct zonlicht is bijzonder schadelijk voor het rubber van de banden, dus berg uw wielen niet op bij ramen. Een plek in een donkere hoek wordt aanbevolen. Het is belangrijk op te merken dat de opslagruimte koel en droog moet zijn en niet verontreinigd moet zijn met olie of soortgelijke stoffen.

 

Heeft u andere vragen, mail of bel dan even met onze vestigingen of specialisten. Wij helpen u graag!